Real Noorderwijk won vrijdagavond van Heusden-Zolder en voorzitter Eddy Lambaerts zag een grootse Plompen als vanouds bezig. Enigste minpunt in de viering: een scheidsrechter die met kaarten zwaaide.

Real Noorderwijk  -  MFC Heusden-Zolder  7 -  6
 
Grootse Plompen uitblinker en matchwinnaar in zijn afscheidswedstrijd!
 
Heel veel volk in de Herseltse sporthal voor het afscheid van zaalvoetballer Rudy Plompen. Sfeer en spanning te over. De thuisploeg begon moeizaam aan de wedstrijd en Heusden-Zolder kwam niet om te vieren maar wou zijn tweede plaats veilig stellen.

Bart Michiels, het andere feestvarken mocht snel opdraven en kreeg een mooie kans om het openingsdoelpunt te maken. Net niet, even later liet ook Rudy Plompen een niet te missen kans onbenut. Zou het niet mogen in de feestwedstrijd, zeker toen halverwege de eerste helft de bezoekers onverwacht op voorsprong kwamen, missertje achteraan en Ubachs was er als de kippen bij om de 0 – 1 op het bord te zetten.

Maar stilaan kwam de indrukwekkende Berkemusmachine op gang en kansjes voldoende. De toeschouwers moesten tot net na de pauze wachten om de gelijkmaker te zien vallen. Plompen op Issam en mooi afgewerkt 1 – 1 en wedstrijd helemaal open. Azzimani snel langs het lijntje en pasje op topschutter Khalid, 2 – 1. Maar bij de thuisploeg dacht men alleen aan aanvallen en Heusden vond weer een gaatje, Van Pol eenvoudig met de 2 – 2. Noorderwijk bleef aanvallen en de bezoekers kreunden, Hermans op Khalid en 3 – 2 voorsprong maar alweer iets te slap verdedigen en opnieuw Ubachs alleen voor doelman Witvrouwen en 3 – 3.

Maar toen begon het Plompenfestijn. Een-tweetje Plompen met Issam en knap doelpunt van de afscheidnemende voetballer 4 – 3. En het feest ging door, Rudy op zijn eentje, een hele verdediging op een hoopje gespeeld en prachtig gescoord 5 – 3. De hele sporthal de handen op elkaar voor een enig mooi doelpunt. Rudy Plompen met zijn ongelooflijk mooie carrière, 77 keren Rode Duivel, topschutter, gouden schoen, titels met meerdere clubs, alles meegemaakt maar dat doelpunt vrijdag maakt het alleen maar mooier. Maar de bezoekers gaven nog niet af en vierden ook niet mee, Martens vanuit een klein hoekje en 5 – 4. Het bleef superspannend maar de Plompenboys waren niet meer te stoppen, alweer Khalid met de hulp van Issam en 6 – 4 op het bord.

De Limburgers bleven Witvrouwen bestoken en zorgden voor de aansluitingstreffer via opnieuw Van Pol 6 – 5. Nogmaals een beresterke Plompen met een actie, samenspel met twee andere uitblinkers Issam en Khalid en de 7 – 5 op het bord, het vierde doelpunt alweer van Khalid (volgend jaar bij Malle) en match gespeeld denk je dan. De jongste van Real  Noorderwijk, Niels Caers die zich klaar maakt voor de applausvervanging van Plompen maar dat was zonder Heusden gerekend, 30 seconden voor het einde immers 7 – 6 via Rossi.

Geen applausvervanging maar zenuwachtig aftellen tot het eindsignaal. Heel veel applaus voor de beste wedstrijd van Real Noorderwijk van het seizoen met een sublieme Plompen als aangever en schutter. Te vroeg afscheid genomen als speler ? Neen, zo stoppen is een droom en hierdoor zijn ploeg aan een achttien op achttien helpen, je moet het maar doen. En toen begon het feest tot in de laatste uurtjes.
 
Real Noorderwijk speelde met: Witvrouwen, Van Bael, Michiels, Van der Auwera, Issam, Khalid, Plompen, Wagemans, Hermans, Bomboi, Azzimani en Caers.
 
Laatste uitwedstrijd
Gratis bus vertrekt om 18u30 aan Berkemus
 
6 april 2012       21:15
Eurosport Bocholt -  Real Noorderwijk
 
 
Zaterdag 14/04/2012 (12u – 20u)
Spagettidag in ’t Zaaltje te Morkhoven